“تغذیه جهانی، انرژی برای حیات”، موضوع اکسپو 2015 میلان است. غرفه آلمان هم طبق این عبارت و تحت شعار “عرصه ایده ها” فعالیت می کند. آلمان از خود به عنوان منظری پرطراوت و حاصلخیز، پر از ایده هایی برای تغذیه آینده انسان، یاد می کند. این غرفه، ضمن دعوت مهمانان به فعالیت کردن، به وضوح اهمیت کردار با احترام با طبیعت را برای تهیه غذا در آینده ترسیم می کند. (تصویر 1)
بازدیدکنندگان می توانند “عرصه ایده ها” را در دو مسیر مختلف بیابند. آنها می توانند در طبقات بالاتر غرفه که به رایگان قابل دسترسی است و آنها را به آرامش و لذت بردن دعوت می کند، بگردند و یا در نمایشگاه داخل غرفه کاوش کنند، که به موضوعاتی مانند منابع غذایی، تهیه مواد غذایی و مصرف زندگی شهری، اشاره دارد.
عنصر مرکزی طراحی غرفه، پناهگاه هایی معنادار و پوشیده از غشا، و به شکل جوانه های گیاه ها هستند: “نهال های اندیشه” (تصویر 2).
تکنولوژی در غرفه آلمان
ساخت آنها و الفبای طراحی بیونیک آنها، الهام گرفته از طبیعت هستند. نهال های اندیشه، فضاهای خارجی و داخلی را به هم متصل می کنند که ترکیبی از معماری و نمایش هستند و در عین حال برای مهمان ها در تابستان داغ ایتالیا، سایبان ایجاد می کنند. با کمک گرفتن از تکنولوژی پیشرو فتوولتائیک بنیادی، نهال ها به درخت های خورشیدی تبدیل می شوند. (تصویر 3)
غرفه آلمان اولین پروژه بزرگ بین المللی است که از این محصولات جدید و مبتکرانه استفاده می کند. در مقابل پروژه هایی که از مدول های مرسوم انرژی خورشیدی استفاده می کنند، معماران غرفه آلمان این فرصت را داشته اند که کاری بیش از تکنولوژی های عصر حاضر انجام دهند. آنها این اختیار را داشته اند که نمونه های غشای فتوولتائیک بنیادی را طبق ایده های خود خلق کنند، و آن را با طرح کلی غرفه یکی کنند.
این مقاله حاصل تحقیق و پژوهش دانشجویان معماری منظر پیرامون موضوع اکسپوی سال ۲۰۱۵ میلان و وفاداری غرفه کشورها به آن است که زیر نظر دکتر محمدرضا مهربانی گلزار گردآوری و تنظیم شده است.