جستجو
Close this search box.

آرشیو پرونده منظر روسیه

در این سفر که به منظور شناخت منظر روسیه صورت گرفت و با پرسش و پاسخ و تعامل دانشجویان در بازدیدهای میدانی همراه بود، از شهرهای مسکو و سن پترزبورگ بازدید شد.
رویکرد کلی در منظر شبانه شهرهای روسیه هماهنگی آن با منظر روز است. به همین جهت میادین و محورهای اصلی و همچنین تک ساختمانهای شاخص دارای نورپردازی خاص هستند.
الگوی پنجره های عمودی در نمای شهری ابتدا برخاسته از عوامل اقلیمی و سپس برخاسته از نظام دیکتاتوری روسیه است و امروزه به الگوی طراحی نمای شهری تبدیل شده است.
باغهای روسی در شهرهای مسکو و سن پترزبورگ نقشی کلیدی را ایفا می کند، به گونه ای که مراکز مهم حکومتی و نیایشگاه ها در درون باغها یا همجواری آنها قرار دارند.
طرح نیوهلند به عنوان پروژه محرک توسعه نه تنها ارزشهای تاریخی و فرهنگی محدوده را احیاء می کند، بلکه می تواند به صورت تدریجی به بهسازی بافت شهر منجر شود.
محور اصلی شهر علاوه بر داشتن ویژگیهایی کالبدی مانند خط آسمان و هماهنگی جداره ها و کاربریها باید خاطرات جمعی و پیشینه آن خیابان را در ذهن مردم شهر حفظ کند.
ترکیب المان در مرکز میدان کاخ و فعالیتهای شکل دهنده آن، اتمسفر پر قدرتی ایجاد می کنند که مخاطب را تحت تاثیر قرار می دهند و مجال تجربه را بر او روا می دارند.
زبان و منظر شهری دو عنصر هویت بخش و مرتبط با تاریخ و فرهنگ روسیه هستند، بر خلاف زبان روسی که تلاش زیادی برای حفظ آن شده، منظر شهری در شرف خدشه دار شدن است.
ساخت شهرهای متفاوت نتیجه بینش های متفاوت است. با انقلاب لنین در شوروی، فرهنگ سوسیالیستی با تکیه بر مالکیت دولتی و ثروت اشتراکی، ساختار شهرها را دگرگون کرد.
فضاهای جمعی روسیه با وجود مقیاس فرا انسانی به دلیل حضور مردم مثبت ارزیابی می شوند. دلیل این اجتماع پذیری، عوامل تاریخی، فرهنگی و سیاسی همجوار این فضاها است.
کودکان این حق را دارند که در فضاهای اکوتوریستی و تاریخی فعالیت کنند و ادراکات خود را افزایش دهند. این فضاها نیز باید نسبت به حضور کودکان ارزش قائل شوند.
در طراحی شهر سن پترزبورگ نگاه به شهرسازی فرانسوی مشهود است. ساختمان Admiralty در طراحی اولیه نقطه عطف شهر بوده اما این نقش اکنون به میدان کاخ منتقل شده است.