طراحی فضای چند عملکردی در ایالت والپوی هند

0
81

دولت گوا (Goa) پیشنهاد ساخت یک ساختمان عمومی چند منظوره در والپوی (شهری کوچک واقع در سلسله کوههای غربی) را مطرح نمود. این طرح مشتمل بر یک توقفگاه اتوبوس، یک سالن اجتماعات و یک پارک کودک مجهز به راه آهن کم سرعت بود. مقرر شده بود نگهداری این مجموعه ساختمانی باید به صورت مستقل و با حداقل بودجه بوده، کلیه قسمتها در عملکرد، وظایف و اختیارات مستقل باشند. والپوی شهری است که در آغوش سلسله کوههای با شکوه غربی قرار گرفته و غالباً شاهد عبور جریانی از ابرهای سرگردان است که با خود پوششی از رعد و برق را نیز به همراه دارند. هر طراحی آرزو دارد این شگفتی طبیعت را ‌‌‌‍در طرح خود به تسخیر در آورد.
والپوی شاهد آبشاری ۵ متری است که هر سال از ماه ژوئن تا اکتبر پدیدار می شود. لذا طراحی باید در خصوص فرصت محدود و وضعیت آب و هوا پاسخگو باشد. بنابراین نقشه طراحی و برنامه ریزی شده، فشرده، کم وقفه، قابل انعطاف و دارای تهویه و نور مناسب بود.
دیواره های خاکی سرخرنگ مثلثی شکلی که به شکل کوهستان تغییر شکل داده و در چشم انداز قابل رویت هستند در نگاه هر بیننده ای حس جاذبه و گیرایی به وجود می آورند، این در حالی است که این دیواره ها به وسیله سقف فلزی چشم نوازی که همانند ابری شناور است محافظت می شوند و گاهی خود را همچون بارقه ای از نور به رخ می کشند. این تلاشی چالش برانگیز جهت خلق روشنایی و تلالویی خیال انگیز است که از میان مجموعه ای از سقفهای کاذب و دیوارهای مستقل نمود پیدا می کند.
ایستگاه اتوبوس، فضایی است مستقل که با ورودی و خروجی عریض خود و ۱۰ جایگاه پارکینگ قابل استفاده و ۹ جایگاه پارکینگ بلا استفاده خودنمایی می کند. نقشه آن به شکل دلبازی عریض و پهناور شده که در آن فضاهای لازم جهت فروشگاهها، فضاهای انتظار، سرویسهای بهداشتی و محیطهای استراحت رانندگان فراهم گردیده است. سقف سراسری، اتوبوسها و کارگران فصلی را در برابر آفتاب سوزان و باران شدید محافظت می کند، گرچه خانه های حفاظتی و اتاقهای سرویسهای بهداشتی، واحدهای مختلف را طبق طراحی به عمل آمده به یکدیگر مرتبط می نمایند.

سالن اجتماعات

سفر از مقصد مهمتر است؛ چکیده مفهوم طراحی این است. شما از طریق پلکان مارپیچی ساخته شده از دیوارهای خاک سرخی به سالن اجتماعات هدایت می شوید که با عظمت و سکوت خود به شما خوش آمد می گوید. دکور در کمترین میزان ممکن تعبیه و تابش نور به ظرافت مهار گردیده و فضا به شکل شگفت انگیزی با عظمت است.

پارک کودکان

در منتهی الیه غربی این منطقه، فضای آرامی جهت پارک کودکان ایجاد شده که در ماهیت خود دارای تضاد است. رنگها با یکدیگر برخورد کرده و یک بی نظمی شناخته شده ایجاد می کنند. وسایل بازی تداعی کننده بی نظمی بازیهای کودکانه هستند. یک پیاده روی مسطح و سنگفرش، پیرامون محوطه بازی و باغ میوه شکل گرفته که وقتی نیم ساعت بر روی کفپوش شگفت انگیز آن قدم بزنید شما را به محوطه پارک جاگرز هدایت می کند.
ورقه های سقفی تاتا که از بلو اسکوپ ساخته شده اند، ماده اصلی استفاده شده در پروژه هستند. توجه به امر انعطاف پذیری در کاربرد مواد و رنگ نقره ای دلپذیری که شبیه ابرهای شناور است، گاهی اوقات بر فراز دیواره های خاکی سرخرنگ مثلثی شکلی که در چشم انداز به شکل کوهستان تغییر شکل داده اند، خود را همچون بارقه ای از نور به رخ می کشد.
برای اطلاعات بیشتر و دیدن تصاویر این پروژه به لینک زیر مراجعه کنید:

∴ لینک متن کامل خبر ∴

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید