جستجو
Close this search box.

آرشیو منظر راه

طراحی منظر راه ها بخش جدایی ناپذیر از برنامه‌ریزی منظر را شکل می‌دهد که هدف آن تبدیل شهرها به مکان‌های بهتر برای زندگی است تا از لحاظ بصری چشم نواز باشند.
تنگ چوگان تنگه ای در جوار شهری نظام مند است که رودی در میان داشته و بر کوههای اطراف خود، نقش برجسته هایی از پیروزی شاه ساسانی بر پادشاه رومی را نشان می دهد.
رودخانه ­ها یکی از انواع هیجان ­انگیز حمل و نقل هستند که پتانسیل کاربری دارند. آنها می­ توانند بستری برای مسیرهای حمل و نقل مفید در قرن جدید را فراهم کنند.
برای طراحی و سازماندهی ورودی مسیر دسترسی به بقعه و گورستان خالد نبی، چیرگی طبیعت بر محیط مصنوع به عنوان قانونی اصلی باید مورد توجه قرار گیرد.
بخشی از مسیر آبشار کبود وال که به صورت پیاده طی می شود دارای نقاط ضعف و قوتی است و این گزارش به بررسی پتانسیلها و چالشهای مسیر دسترسی به آبشارمی پردازد.
ترس و هیجان به سبب ایجاد پاسخهای هیجانی نسبت به محیط، خاطره سازی می کنند. در پل کابلی روستای بلبر، ترس و هیجان، پر رنگ ترین خاطرات از محیط را شکل می‌دهند.
اگر در شب از روستا به جاده زیبای هورامان نگاه شود، هیچ منظره ای جز تاریکی به چشم نمی آید و ابعاد عملکردی و ادراکی منظر شبانه آن نادیده گرفته شده است.
به دلیل توپوگرافی منطقه هورامانات، جاده های آن دارای پیچ های تند و خطرناک هستند. عبور از آنها به صورت پیاده و سواره حس ترس و هیجان را در افراد بر می انگیزد.
راه پر پیچ و خم روستای هورامان، نقش ورودی را داشته و مانند نظرگاه هر لحظه تصویری جدید ارائه می دهد و با توجه به موقعیت کل روستا در نگاه اول درک نمی شود.
در مسیر طولانی قلعه رودخان، با وجود ویژگی‌های بستر راه و مناظر بدیع طول مسیر، راه علاوه بر جنبه عملکردی، نقش‌های دیگری را پذیرفته و اهمیت آن دو چندان می شود.
مسیر طراحی شده منتهی به قلعه رودخان، مجموعه ای از پله و رامپ در جنگلی انبوه است. در طراحی این مسیر به مولفه های محیطی بستر و شرایط اقلیمی منطقه کمتر توجه شده است.
در صورت نیاز به طراحی منظر راه در سایتهای طبیعی می بایست کیفیتهای اصیل محیط حفظ شده و با حداقل تغییرات و استفاده از عناصر بومی موجود صورت گیرد.